Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Recepti koje piše priroda: Le Couvent des Minimes

le-couvent-des-minimes

 

Le Couvent des Minimes novi je brend koji se odnedavno može naći i kod nas. Le Couvent des Minimes je brend kvalitetne francuske kozmetike koji je osnovala L'Occitane grupacija 2004. godine, inspiriran velikodušnošću i jednostavnošću časnih sestara Marijinih misionarki te željom da se očuva tradicija njegujućih recepata na bazi bilja iz Provanse, kojima su sestre u samostanu Minimes, mjestu Mane dočekivale i njegovale potrebite.

 

le-couvent-des-minimes

 

Priča o samostanu Minimes započinje davne 1613. godine kada je izgrađen na jugoistoku Francuske, u mjestu Mane. Samostan je u potpunosti restauriran 1862. godine kada je i pretvoren u prihvatilište, u kojem su svoj zaklon pronašli bolesni, stariji i siromašni.

1909. godine samostan Minimes postaje dom časnim sestrama Franjevkama Marijinim misionarkama, koje su bile aktivno uključene u život lokalne zajednice. Upravljale su prihvatilištem s velikim entuzijazmom i osmijehom na licu, velikodušne i dobrodušne te uvijek na raspolaganju osobama kojima je trebala pomoć i utjeha.

Kako bi se brinule za posjetitelje hraneći ih najkvalitetnijim proizvodima, preobrazile su samostan u modernu farmu, na kojoj su proizvodile potrebnu hranu. U lokalnoj zajednici i okruženju ubrzo su postale poznate po svojim iznimnim receptima za kuhanje u kojima su koristile najbolje proizvode iz srca prirode s velikim blagodatima za zdravlje.

le-couvent-des-minimes

 

2004. godine stvoren je brand Le Couvent des Minimes, inspiriran velikodušnošću i jednostavnošću časnih sestara te željom da se očuva tradicija njegujućih recepata na bazi bilja iz Provanse.

Sestre Franjevke Marijine misionarke i dalje su vrlo aktivne diljem svijeta. Le Couvent des Minimes im i dalje pomaže u njihovoj humanoj i nesebičnoj misiji. Osim proizvoda koji su inspiraciju pronašli u njihovim tradicionalnim receptima, podržavaju ih i u pružanju pomoći siromašnima te njihovom udruženju svake godine doniraju 1% godišnje zarade, kako bi podržali obrazovne i zdravstvene projekte u cijelom svijetu. Danas su sestre Franjevke Marijine misionarke i dalje aktivne u 80 zemalja diljem svijeta, gdje aktivno pomažu u različitim projektima osiguranja potrebne zdravstvene skrbi, opismenjavanja, stručnog usavršavanja itd.

le-couvent-des-minimes

U formulama Le Couvent des Minimes koriste se jednostavni, poznate sastojki, fokusirajući se isključivo na ono što je nužno za dobrobit kože.

Inspiraciju za razvoj proizvoda pronašli su u kulinarskim receptima koje su Franjevke Marijine misionarke koristile dok su pripravljale razne delicije za svoje sestre povratnice s različitih misija ili za ljude iz okolne zajednice kojima je bila nužna pomoć i skrb. Odabrali su prirodne sastojke s dokazanim dobrobitima, koji su ovjekovječili njihovu tradiciju liječenja. Svaki pojedini proizvod zasnovan je na prirodnim aktivnim sastojcima, brižno odabranima i kombiniranima, kako bi izliječili dušu i tijelo.

le-couvent-des-minimes-hidratantna-krema-blagotvorne-ruze

Oslanjajući se na tradicionalne recepte nastale su kolekcije za njegu lica kao što je kolekcija na bazi ruža koja nastavlja tradiciju upotrebe ruža u kozmetici, što je simbolično prikazano na pakiranju proizvoda slikom mužara u kojem se svježe ruže pripremaju za daljnje korištenje. U tradicionalnim receptima ekstrakti ruža korišteni su u proizvodnji balzama za zacjeljivanje rana ili u hladnim kremama koje su se učinkovito borile protiv suhoće i iritacija kože.

le-couvent-des-minimes-vrtlaricin-balzam

Jedan od bestsellera je i Vrtlaričin balzam za ruke sa 20% karite maslaca i sedam biljaka, a koji svojom originalnom tradicionalnom recepturom odaje počast ženama i muškarcima koji su nekoć skrbili za okolicu samostana. To je simbolično prikazano slikom starinskih alata na pakiranju proizvoda.

le-couvent-des-minimes-planinarev-balzam

Tradicija uporabe starinske recepture u njezi stopala i nogu pretočena je u Planinarev balzam za stopala na bazi devet dragocjenih biljaka koje hrane, omekšavaju i umiruju stopala.

kolonjska-vodica-le-couvent-des-minimes

Kolonjska vodica Eau des Minimes nasljednica je tradicije tzv.'čudesnih voda'. Legenda kaže kako je u 14. stoljeću stara kraljica vratila zdravlje i ljepotu nakon korištenja 'Eau Miraculeuse' ('Čudesna voda'). Njezin recept, koji su prenijeli redovnici, kombinira agrume, ružmarin i 'eau de vie' ('vodu života', rakija). U 18. stoljeću ova je mirisna voda čarobnih svojstava, koju danas nazivamo 'Eau de Cologne' po gradu u kojem je razvijena njena proizvodnja, doživjela velik uspjeh.

Le Couvent des Minimes proizvode možete pronaći u odabranim Müller trgovinama City Center one West i City Center one East u Zagrebu, ZTC u Rijeci te u Jokeru i City Center one Split.

Tags: minimes, couvent

najčitanije

zadnji komentari

Ogledalo Priča o... Recepti koje piše priroda: Le Couvent des Minimes