Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Sretan rođendan Biotherm!

biotherm-history

Ove godine, Biotherm slavi 60-i rođendan. Rođen je davne 1952. godine kad je, tada 27-godišnja Jeanine Marissal, formulirala prvu svjetsku kremu baziranu na sastojku koji je sve iznenadio –planktonima sa termalnih izvora!

To je bio presedan u kozmetičkoj industriji jer, dotad, nijedan brend nije koristio snagu vode u svojim proizvodima za njegu. Jeanine Marissal, osnivačica Biotherma je rekla za to doba: 'Ja sam radila samo na osnovu opažanja i intuicije, formirala hipoteze i testirala ih za sebe i na sebi.'

biotherm-pure-thermal-plankton

Priča o Biothermu je počela kad je Jeanine posjetila termalne izvore u južnoj Francuskoj. Ubrzo nakon toga, vizionarska biokemičarka je patentirala korištenje termalnog planktona u proizvodima za njegu kože.  U to vrijeme je postavila i temeljne vrijednosti brenda Biotherm: stvaranje proizvoda koji rješavaju ženske probleme, nude rezultate koje možete osjetiti i vidjeti, a istovremeno moraju biti ugodni za korištenje. Svi proizvodi su koncipirani s ključnim ciljem: Biotherm proizvod mora biti jednostavan, mora raditi ono što kaže i govoriti ono što čini.

1970. godine Biotherm dolazi pod L' Oréalovo okrilje te se počinje širiti po Europi. Tada brend integrira simboliku vode te poznati Biothermov logo dobija dodatak – val koji svaka žena poznaje.

biotherm-logo

Biothermov jedinstveni SPA doživljaj se temelji na planktonima iz termalnih izvora. Još od antičkih vremena termalni izvori Pirineja su bili predmet legendi. Kažu da je rimski ratnik Gallo tamo redovno išao lječiti svoje rane. Neke od legendi iz srednjeg vijeka govore da su izvori termalne vode u stvari izvori vječne mladosti. Ne trebamo tražiti dalje, sudeći po legendama jako smo blizu vječnoj mladosti koristeći Biothermove proizvode!

Tags: koji, biotherm, prvu, kremu, baziranu, svjetsku, marissal, formulirala, termalnih, izvora, –planktonima, iznenadio, jeanine, sastojku, sve

najčitanije

zadnji komentari

Ogledalo Priča o... Sretan rođendan Biotherm!