Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Priča o...

140 godina posvećenih ljepoti: Shiseido

shiseido-140-godina

Prije točno 140 godina, davne 1872. osnivač Shiseida Arinobu Fukuhara otvorio je u Ginzi, predgrađu Tokija, prvu ljekarnu u zapadnjačkom stilu. Ljekarna je imala stila zapada, ali i iskustvo istočnjačkih farmaceutskih receptura. Orijentalna kozmetologija je i danas karakteristika brenda, stoga možemo govoriti o Shiseidu kao spoju Istoka i Zapada.

Više...

 

Marilyn Monroe i njene tajne ljepote

Bez sumnje, Marilyn Monroe je jedna od top ikona ljepote dvadesetog stoljeća. Što je to izdignulo Marilyn iznad ostalih lijepih žena tog vremena?

Više...

 

Becca: Prirodni, besprijekorni ten bez obzira na boju puti

becca-cosmetic

Piše: Mirela Vrbanc

Kozmetički brend Becca svojom paletom proizvoda i boja je kao stvoren za nježan prirodan izgled u prvim toplim danima godine.

Više...

 

Sretan rođendan Biotherm!

biotherm-history

Ove godine, Biotherm slavi 60-i rođendan. Rođen je davne 1952. godine kad je, tada 27-godišnja Jeanine Marissal, formulirala prvu svjetsku kremu baziranu na sastojku koji je sve iznenadio –planktonima sa termalnih izvora!

Više...

 

Principi dr. Hauschke

dr-hauschka

Svi su čuli za poznatu liniju kozmetike dr. Hauschka, ali samo rijetki znaju principe na kojima počiva ova prirodna kozmetika. Jedinstvenost Dr.Hauschka kozmetike leži u rečenici 'Koža posjeduje vlastitu snagu hranjenja i regeneracije, a kozmetika je u tome mora podupirati'.

Više...

 

Kilian: Parfemi bi trebali biti smatrani umjetnošću

Piše: Jasmina Kovač

Hennessy...? Hennessy!
Ako vam prezime zvuči poznato, potpuno ste u pravu. Kilian je unuk osnivača Moet Hennessy Louis Vuitton Group. Poput svojih predaka, poznatih u povijesti ponajprije po izradi vrhunskog francuskog konjaka, tako se i Kilian odmetnuo u svijet parfema želeći stvoriti svoju ostavštinu najfinijih i najskupljih parfema, bez obzira na cijenu njihove izrade. Uz lansiranje svoje prve linije parfema, Kilian je objavio od kojih se elemenata sastoji njegova kreacija, i to sve do postotka svakog sastojka, što je odjeknulo u svijetu parfemskih nosova kao nešto do tad neviđeno.

Više...

 

Madame Helena Rubinstein, carica ljepote

helena-rubinstein

Napisala: Ana Popović Kišur

‘Da nisam ja učinila, netko bi drugi’ često je govorila Madame, kako su zvali Helena Rubinstein. Da Helena Rubinstein nije od prisilnog braka pobjegla u Australiju i da sa sobom nije nosila Valaze, kremu koju joj je majka spakirala dok je odlazila iz Krakowa, njezina rečenica bi se ostvarila - netko bi drugo napravio ovo što je ona napravila – revoluciju u kozmetičkoj industriji.

Više...

 

Caudalie, priča o zemlji, strasti, slučajnostima, kreativnosti i iskustvu

Caudalie, brend kojeg poznaju sve ljubiteljice kozmetike je stigao i u Lijepu našu. Cijeli brend počiva na konceptu vinoterapije.

Više...

 

GIORGIO ARMANI: KOZMETIKA SA STILOM

Piše: Mirela Vrbanc

Modna kuća poznata po klasičnom stilu visoke mode pod imenom svog utjelovitelja Giorgio Armanija je osnovana 1975. godine. Kao svojevrsni logički nastavka širenja modnog imperija, 2000. godine je osnovana i Giorgio Armani Cosmetics koja razvija nekoliko linija s područja ljepote: njega kože za žene i muškarce, dekorativna kozmetika, parfemi za žene i muškarce.

Više...

 

najčitanije

zadnji komentari

Ogledalo Priča o...