Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

BEAUTY SAVJETI BY VOGUE: Koristi Aloe Vera gela

luxottica-vogue-2832sb-w44-11

Aloe Vera (Aloe Barbadensis Miller) je sočna biljka koja se uzgaja u mnogim regijama iz dekorativnih razloga. Još od antičkih vremena poznata je po svojim koristima za zdravlje i njegu kože.

Iz njenih mesnatih listova vadi se gelasta masa koja se odmah može koristiti. Možete koristiti ili taj gel ili možete kupiti neki od komercijalno dostupnih gelova, ali, kao i uvijek , obratite pažnju na sastojke. Aloe Vera gel ne smije sadržavati nikakve dodatne nepoznate supstance.

Kozmetičke primjene Aloe Vera gela su različite i vrlo su učinkovite. Možete napraviti piling za tijelo miješanja Aloe Vera gela, maslinovog ulje i soli. Ako vam je koža crvena zbog vjetra ili izlaganja suncu možete nanijeti gel na tijelo, a može se koristiti i na osjetljivoj koži lica. Sve u svemu, možete koristiti gel kao losion vlaži kožu tijela, a smijete također dodati nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja.

Aloe Vera gel je dobar antiseptik i djeluje vrlo umirujuće te iz tog razloga se koristi za ubrzavanje procesa iscjeljenja sitnijih kožnih ozljeda i ogrebotina.

Jeste li ikada razmišljali o uzgoju Aloe Vere na balkonu? Nije je teško pronaći i uzgajati, a u slučaju malih opeklina i ozljeda, imat ćete sve spremno za tretman.

Ako vam se sviđa svježina  Aloe Vere, nećete reći ne ni na nove Vogue naočale VO2832SB u boji W44/11.

luxottica-vogue-2832sb-w44-11

Tags: prirodna, kozmetika, vera, aloe

najčitanije

zadnji komentari

Ljepota Prirodna kozmetika BEAUTY SAVJETI BY VOGUE: Koristi Aloe Vera gela