Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Terapeutska snaga prirodnih ulja: oleoTHERAPY Kemig

kemig-oleotherapy-argan

Kemig je početkom lipnja predstavio jedinstveni koncept oleoterapije i svoju vlastitu linija proizvoda oleoTHERAPY Kemig.

kemig-oleotherapy-badem

Oleoterapija se kroz povijest tradicionalno prakticirala putem vanjske primjene ulja na kožu putem masaža i obloga, sve do peroralne primjene biljnih ulja (crni kim, lan i dr.). Biljna ulja bila su prepoznata i u najstarijim civilizacijama, od Rimskog carstva do Egipta i Mezopotamije, gdje su se koristila u raznim ritualima za zdravlje i ljepotu, predstavljajući statusne simbole. Riblje ulje se stoljećima primjenjuje u farmaceutskoj praksi.

kemig-oleotherapy-avokado

Oleoterapija predstavlja peroralnu ili lokalnu primjenu ulja u svrhu pomoći pri liječenju određenih tegoba. Odavno je poznato kako lipidi imaju vrlo važnu ulogu u očuvanju zdravlja, posebice kada je riječ o sprečavanju preuranjenog starenja i smanjenju kroničnih upala u organizmu (višestruko nezasićene masne kiseline).

kemig-oleotherapy-nocurak

Među mnogobrojnim funkcijama lipida ističe se njihova uloga energetskog 'skladišta', u sastavu su staničnih membrana svih živih bića (fosfolipidi, ceramidi, steroli, sfingolipidi) i time štite stanicu i cijeli organizam od nepovoljnih utjecaja. Njihov specifičan sastav (od GLA do vitamina), čine ih pogodnom terapeutskom opcijom kod niza tegoba, posebice u njezi suhe, kserotične i osjetljive kože.

kemig-oleotherapy-psenicne-klice

oleoTHERAPY liniju čini 40 vrsta prirodnih ulja (39 biljnih ulja i riblje ulje), od kojih su neka integrativni dio farmaceutske struke stoljećima (ulje badema, ricinusa, masline).

Među uljima u oleoTHERAPY liniji možete naći i argan koji služi za za revitalizaciju kose i vlasišta ili ulje lješnjaka za masnu i problematičnu kožu.

Kemigova ulja su prirodna ulja najviše kakvoće, potvrđene pod nadzorom specijalista kontrole kvalitete i ispitivanja lijekova prema farmaceutskim standardima. Njihova 20-godišnja ekspertiza kao regionalni lider u biljnim uljima rezultirala je kreiranjem ove jedinstvene linije.

Linija je dostupna u ljekarnama, drogerijama, bio-trgovinama i specijaliziranim web-shopovima diljem Hrvatske te na www.kemig.hr.

 

Prirodne recepte za DIY kozmetiku možete pročitati u rubrici Prirodna kozmetika --> link

Ili u svakom broju Ogledala --> link

Tags: prirodna, ulja, oleotherapy, kemig

Ažurirano: Nedjelja, 10 Lipanj 2012 19:58

najčitanije

zadnji komentari

Ljepota Prirodna kozmetika Terapeutska snaga prirodnih ulja: oleoTHERAPY Kemig