Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Recenzija: Biobaza Exclusive Argan

biobaza-exclusive-argan

Napisala: Ana Popović Kišur

Uvijek sam smatrala da je jako 'nezgodno' recenzirati preparativnu kozmetika iz najbanalnijeg mogućeg razloga. Ono što paše jednom, ne mora nužno pasati i drugom čovjeku.

I da, istina je. Moja koža nije zahtjevna, ali je sklona alergijama. Isto tako nije dehidrirana i jednostavno ne upija hidratantne kreme. Serume da, ali kreme ne. Iako je mogu klasificirati kao normalnu prema suhoj, više mi pašu bogatije kreme od onih laganijih i hidratatnijih.

Biobazinu novu Exclusive Argan kremu sam dobila nedavno i, kako i priliči kremi ovo imena, ekskluzivno. Na njoj se jako puno radilo i rezultat je, po mom mišljenju, itekako vidljiv. Obzirom da sam u relativno kratkom vremenu htjela recenzirati kremu odlučila sam napraviti dvostruki test. Dvostruki test je moja ideja, nije baš uobičajno i radi se, u biti, o testiranju kreme na licu i na – ruci. Zašto ruka? Zato jer je najizloženiji dio tijela i time je najpodložniji oštećenjima. Znate i sami da vrat i ruke odaju godine. E pa, moja nadlanica je jako brzo posvjedočila učinkovitosti ove kreme.

biobaza-exclusive-argan

Sama tekstura kreme me oduševila. Kad sam pročitala da je obogaćena arganovim uljem te namijenjena oštećenoj, isušenoj, ostarjelom i osjetljivom koži očekivala sam i gušću teksturu. Međutim, tekstura je topiva, brzo upijajuća i lagana. Bez obzira na laganu teksturu, osjeti se hranjivost. I vidi. Naime, ruke su mi kronično isušene, kreme za ruke donekle spašavaju situaciju. Ono što sam odmah primijetila je da je dio ruke na koji sam namazala kremu u trenu postao zaglađen. Sitne udubine su nestale, a koža je ostala nahranjena i meka na dodir. Regenerirana. Na licu je isti efekt. Koža je vidljivo glatka i meka. Relativno brzo se upije i ne ostavlja masni trag. Ono što sam osjetila na licu, ali ne i na ruci je lagani lifting efekt. Ne takav da ti lice zategne, ali ga lagano podigne, napumpa. Krema nije čudotvorna i borice neće preko noći nestati i žao mi je što ne mogu reći o dugotrajnijim efektima, jednostavno je kratak period testiranja. Izvrsna je i kao podloga za make-up, ne trusi se i lijepo se sljubi sa puderom.

Što se samog sastava kreme tiče na samom vrhu među sastojcima je arganovo ulje, ulje sjemenki suncokreta i karite maslac. Krema ima i hidratantna svojstva zahvaljujući Caprylyl glycolu i sorbitolu.

Tko traži 'The best buy' organsku kremu sa anti-age svojstvima definitivno treba probati ovu.

Tags: prirodna, biobaza, argan

najčitanije

zadnji komentari

Blog Recenzije Recenzija: Biobaza Exclusive Argan