Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

RECENZIJA: CHANEL PERFECTION LUMIÈRE PUDER

chanel-perfection-lumiere-puder

Napisala: Mirela Vrbanc

U naše parfumerije je stigla najnovija generacija Chanelovih tekućih pudera pod nazivom Perfection Lumière. Obzirom da sam pri kraju sa zalihama svojih pudera, dovoljno me zaintrigirao da sam ga kupila.

Perfection Lumière dolazi u staklenoj bočici s pumpicom koja omogućava odlično doziranje količine pudera. Također je na raspolaganju veliki izbor nijansi, no kao što je to već običaj kod Chanelovih pudera, beige nijanse (B) sadržavaju dosta žutog pigmenta, a beige rose (BR) nijanse rozog pigmenta. Tako da će B nijanse bolje stajati žutom podtonu kože, a BR nijanse rozom podtonu kože. Ukoliko je vaš podton kože neutralan, malo ćete se pomučiti s određivanjem prave nijanse za sebe. Također postoji i grupa nijansi BA (beige ambre) koja je namijenjena za nešto tamnije žute podtonove ili osunčane tenove. Jedina zamjerka je što za naše tržište još nije uvezena nijansa B20 koja bi bojom odgovarala većini žena našeg podneblja. U sastavu pudera vidljivo je da sadrži zaštitni faktor (SPF 10) titanium dioxide, a alkohol je tek na 7. mjestu sastojaka što je dobro za kožu jer ne bi trebao izazivati prekomjerno lučenje sebuma i dodatno isušivanje površine kože.

Ja sam žena koja se približila 40-toj godini života i imam normalnu kožu lica veći dio godine, osim zimi kada je ona suha. Također su mi se zbog laganog gubitka tonusa kože malo proširile pore na čelu, nosu i bradi, dok na obrazima proširenih pora nemam. Na slici niže je dio moga lica bez ikakve podloge i pudera. Vidljive su pjegice, popucale kapilare i neujednačenost tena.

chanel-perfection-lumiere-puder

Ja sam izrazito žutog podtona kože, srednje boje tena. Moja odabrana nijansa je B30 Beige, koja mi u potpunosti odgovara.

chanel-perfection-lumiere-puder

Perfection Lumière je namijenjen masnoj, mješovitoj i normalnoj koži dok će za suhu kožu biti neprikladan jer ističe sve suhe dijelove lica. Dakle, ako vam koža nije dovoljno hidrirana ili se negdje peruta, ovaj puder će to dodatno naglasiti. Ovaj puder ima srednje prekrivanje, no zbog lagane tekuće teksture moguće ga je dodatno nanijeti za jače pokrivanje, ovisno kako volite i želite. Ja sam ga nanijela u jednom laganom sloju jer volim da se moje pjegice naziru ispod pudera i što prirodniji izgled. Lagano se nanosi i raspoređuje po licu, a nanijela samo ga samo prstima bez upotrebe četkice.

Odmah po nanošenju pudera njegov efekt na licu je mat, no nakon svega par minuta kad se on osuši, postaje polumat. Puder daje lagan i svjež osjećaj na licu, bez težine. Na mojoj koži puder nije oksidirao tj. promijenio boju čak ni nakon nekoliko sati nošenja. Dobro se držao na licu tokom dana, također nisam primjetila da se prenosi na odjeću, niti na zaslon mobitela. Tek nakon nekih 4 do 5 sati nošenja malo mi se zasjajilo čelo i nos, no ne pretjerano niti nešto neuobičajeno s obzirom da ne koristim niti primere, niti puder u prahu za fiksiranje ili matiranje. Masnoj i mješovitoj koži će biti potrebno ili nanošenje primera za matiranje ili pudera u prahu poviše tekućeg.

chanel-perfection-lumiere-puder

Nakon 12 sati nošenja Perfection Lumière bez njegovih popravaka, kod skidanja šminke, na blazinicama je vidljiva još prilična količina pudera. Moja koža zna biti osjetljiva i ponekad burno reagirati na neki kozmetički proizvod, ali od ovog pudera nisam dobila nikakav osip, akne i prištiće. Perfection Lumière ima lagani, ugodan cvjetni miris koji brzo nakon nanošenja ispari. Preporučena cijena Chanel Perfection Lumière pudera je 348 kn.

Tags: make-up, puder, chanel, kozmetika, perfection, lumière

najčitanije

zadnji komentari

Blog Recenzije RECENZIJA: CHANEL PERFECTION LUMIÈRE PUDER