Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Recenzija: Dr. Dennis Gross Ferulic Acid and Retinol Brightening Solution

dr-dennis-gross-ferulic-acid-retinol-brightening-solution

Piše: Luči Židić

Jedva sam dočekala  jesen da bi u svoju rutinu njege kože uvela novi sastojak - retinol. Retinol je jedan od najmoćnijih anti age sastojaka koji restrukturira kožu i zaglađuje bore. Oblik je vitamina A i u kozmetičkim proizvodima dolazi u raznim oblicima i omjerima.

Zato sam kao početnik u upotrebi retinola dugo proučavala s kojim proizvodom započeti, pazeći pritom da ne bude prejak i uzrokuje pretjerano ljuštenje i iritaciju, a opet u dovoljnoj koncentraciji da postigne željeni učinak na izgled i teksturu kože.

Obožavatelj sam ferulične kiseline i već neko vrijeme je koristim, a i proizvoda dermatologa Dr. Dennisa Grossa koje sam do sada imala priliku koristiti. Stoga je izbor pao na kombinaciju ferulične kiseline i retinola koja se nalazi u proizvodu Dr.Dennis Gross Ferulic Acid and Retinol Brightening Solution.

Radi se o kombinaciji potentnih sastojaka od kojih su glavni ferulična kiselina koja je moćan antioksidans i retinola koji zaglađuje teksturu kože i bore, uz derivate vitamina E koji uklanja akne i ožiljke i nekoliko dragocjenih botaničkih ekstrakata koji izbjeljuju kožu, smanjuju pore i djeluju protuupalno.

dr-dennis-gross-ferulic-acid-retinol-brightening-solution

Kao početnik u uporabi retinola najviše sam se bojala ljuštenja kože, međutim nije se dogodilo, serum se odlično upija, pogodan je za sve tipove kože. Ne isušuje, upravo suprotno, hrani i vlaži kožu, prozirne je boje, bez mirisa i na koži je ugodan, nije ljepljiv i ne zateže.

Pakiran je u tamnosmeđu staklenu bočicu koja ga štiti od svjetla i nanosi se precizno pomoću kapaljke, te je dovoljno par kapi za cijelo lice i uz korištenje dva puta dnevno, kao sto proizvođač preporučuje, bočica traje i do 3 mjeseca.

I ono što je najvažnije zbilja ispunjava ono što obećava, izbljeđuje hiperpigmentacijske mrlje, poboljšava teksturu i blistavost kože, uklanja bore i ožiljke bez nuspojava poput peckanja, guljenja i iritacija i toplo ga preporučujem.

Proizvodi Dr. Dennis Gross nažalost nisu dostupni na našem tržištu ali se mogu kupiti online. Cijena ovog seruma je 88 USD.

Tags: sastojak, retinol, recenzija

najčitanije

zadnji komentari

Blog Recenzije Recenzija: Dr. Dennis Gross Ferulic Acid and Retinol Brightening Solution