Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Recenzija: FOREO LUNA

foreo-luna

Pišu: Mirela Vrbanc i Ana Popović Kišur

Prašina oko Foreo Lune se digla prije nego što je Luna uopće došla u Hrvatsku. Ako se pitate što je Foreo Luna i zašto takva pomama beauty svijeta, evo jednostavnog objašnjenja.

Luna je prekrasno dizajniran kućni uređaj za njegu lica koji efikasno uklanja zaostale nečistoće na koži i omogućava bolje prodiranje sredstava za njegu u kožu te ju ujedno i masira. Stvara čak 8000 pulsacija u minuti koje preko meke četkice prelaze na kožu i efikasno ju čiste, odčepljuju pore i uklanjaju površinski mrtvi sloj stanica. Osim dvojake funkcije Lunu krasi i dugotrajnost bez dodatnih ulaganja u zamjenske četkice. Dolazi u više verzija/boja prilagođenih tipovima kože - roza boje za njegu normalne/suhe kože, svijetlo plava boja za njegu mješovite/masne kože, bijela boja za njegu vrlo osjetljive kože i crna boja za njegu muške kože.

foreo-luna

Da dobro ste pročitali, postoji i verzija ovog uređaja za njegu muške kože koja je deblja od ženske, ali također treba dobru njegu. Pogotovo se ovaj uređaj preporuča muškarcima koji imaju problem proširenih pora i urastanja dlaka na licu. Redovitom primjenom, pore su čišće i manje zamjetne, a dlake više ne urastaju .

Mirela i Ana su odavno pale na Lunu. Evo njihovih dojmova nakon tri mjeseca korištenja uređaja.

foreo-luna

Mirela ima rozu Lunu:

Bila je to ljubav na prvi pogled. Kada sam ugledala nježno rozu Lunu i čula sve njezine prednosti i funkcije, bila je to ugoda za oči i pjesma za moje uši. Odmah sam znala da ju želim i pomislila sam, baš je super da su osmislili rozu verziju za moj suhi tip kože. A kad sam isprva isprobala njezin rad prvo na  koži nadlanice koja je postala izuzetno mekana, to je za mene bila gotova priča. Roza Luna će biti moja! Rečeno, učinjeno. Jedva sam skrivala uzbuđenje zbog ovog beauty gadgeta pred ostalim ukućanima, trebalo je malo strpljenja da otpakiram uređaj i da se on napuni. A onda je krenuo ritual skidanja šminke u kupaonici. Nakon uklanjanja šminke, na mokru kožu lica nanesem pjenu za čišćenje i blago ju četkam koristeći brzinu 4, prelazeći kružnim pokretima Lunine četkice koju također namočim pod vodom. Prvo lagano kružim po čelu prema sljepoočicama, a nakon što Luna sama po 15 sekundi rada napravi kratku pauzu dajući mi signal da je vrijeme za prijeći na novu zonu, spuštam se prema desnom obrazu, pa zatim bradi nakon čega slijedi čišćenje lijevog obraza i na kraju područje nosa. Onda smanjim brzinu rada na najmanju moguću i prijeđem područje ispod očiju. Lako je pratiti kada treba prijeći na novu zonu lica jer u ruci osjetite da Luna nakratko prestane s radom, dajući signal za promjenu.

Time završavam fazu čišćenja i umijem se, isperem uređaj koji se priprema za drugu fazu rada i strpljivo čeka. Nanosim tonik na kožu i zatim okoloočnu kremu i serum na lice. Luna ponovno kreće u akciju, ali sada pod drugim režimom rada i koristeći drugu stranu Luna uređaja, onog koji je dizajniran kao valovi. Ponovno započinjem niskom brzinom masirati područje ispod desnog oka, laganim pokretima povlačeći Lunu prema sljepoočicama. Kada ona nakon 12 sekundi signalizira kratkim prekidom rada da je učinila svoje, prelazim na područje lijevog oka. Nakon završetka masaže ispod očiju, malo pojačam frekvenciju i masiram prvo čelo, a zatim područje nazolabijalnih bora od nosa prema ustima.

Nakon toga, isključim Lunu i dobro ju isperem pod vodom te obavezno nježno obrišem ručnikom kako ne bi ostala voda na njoj.

Možda vam se čini da ovo vremenski dugo traje, ali nije tako. Funkcija čišćenja traje 1 minutu, kao i funkcija masaže, a zajedno s mojim postupkom njege kozmetikom, sve zajedno traje oko 3 minute. I vrlo brzo se naviknete na ovu ugodnu masažu, sve postane kao mali kućni ritual njege, kakvog bi dobili u nekom SPA centru ili kozmetičkom salonu.

Oduševljava me efekt Lune koja daje apsolutno savršenu mekanu kožu, što sam osjetila odmah nakon prvog tretmana. Zatim sam iz dana u dan pratila kako moj ten postaje čišći, a ujedno je bilo primjetno jako brzo upijanje seruma i krema. U porama se nakuplja puno manje sebuma i one se čine manje primjetnima. Luna je vrlo blaga prema mojoj koži koja je također i osjetljiva pa ne podnosi nikakve grube pilinge. Za vidljivost anti-age učinka masažom, trebat će proći više vremena, ali je evidentno da masaža lica doprinosi boljem tonusu kože, stoga je ovakav proizvod potreban svima koji su krenuli s anti-age njegom. Preporučeno je koristiti Lunu 2 puta dnevno, ali ju ja koristim kao svoj kozmetički ritual svaku večer i za moju kožu je to dovoljno za postizanje efekta mekoće i čistoće.

foreo-luna

Ana ima svijetlo-plavu Lunu:

Moje Luna ludilo je počelo puno prije nego je Foreo stigao u Hrvatsku. Čitala sam o Luni, planirala kupnju mjesecima! Znala sam da mi treba, tim više što uistinu nemam niti jedan uređaj za čišćenje lica, a jednako tako niti jedan anti-age uređaj. Moram priznati da me njegova anti-age funkcija više zainteresirala od pukog čišćenja. A poznato je da jako padam na bilo što s riječima anti-age. Ali na kraju, kako anti-age rezultati se ne postižu preko noći, zavoljela sam i ovu prvu, osnovu funkciju Lune. Luna ne skida make-up, to uopće nije njena funkcija, ona radi dubinsko čišćenje ili, kako ja to volim reći, Luna je produžena ruka preparativi i produžena ruka anti-age njezi.

Moja je Luna svijetlo-plave boje koju nikad nisam voljela. Nisam tip od tih baby boja, ali eto, zbog Lune sam čak i preko toga prešla. Iskreno, jedva, ali jesam. Zato jedva čekam novu Lunu koja tek dolazi na tržište, a koja je jarke fuksija roze boje.

Od 8 brzina, ja iz čiste lijenosti i nemara koristim samo jednu - onu najjaču. U početku sam eksperimentirala s brzinama, ali mi je jako brzo dosadilo pa lice čistim na najjačoj. Jednako kao i Mirela, umjesto dva puta dnevno, ja Lunu koristim samo navečer. Ujutro jednostavno nemam vremena, iako čišćenje Lunom traje minutu.

Moja je koža ljeti normalna, nemam otvorene, crne mitesere, bar ne neke vidljive. Pore su mi se s godinama počele proširivati, ali ni to (još) nije alarmantno. Najviše sam promjena primjetila na nosu. Naime, na njemu imam bijele, zatvorene mitesere tzv. whitehead. Lunine pulsacije udaraju na kožu okomito. Ona je s vremenom sve te bijele mitesere počela doslovno izbijati iz kože. To je dugotrajan proces koji kod mene još traje, ali već vidim pomake. Naime, nije ni za očekivati da će jedan uređaj riješiti pore i mitesere preko noći. Ali veliki pomak postoji. Što znači da će i rezultat doći vrlo brzo.

Što se tiče anti-age funkcije, ja sam uvela neka poboljšanja u tehniku. Naime, već dugo želim neki anti-age sonični uređaj pa sam Lunu jednostavno pretvorila u nešto više. Znači, uz običnu masažu na nazolabijalnim borama, sljepoočnicama i sredini čela, ja sam u rutinu uvela i masažu vrata, podbratka i obraza. Cijeli proces traje neznatno više od minute, a primjećujem da će i rezultati uskoro biti tu. Naime, osim prekrasne i baršunaste kože sa sve manje vidljivim porama i miteserima, počeo mi se poboljšavati i tonus kože. Luna je ispunila sva moja očekivanja, a sad mi je na wish listi i jedna Luna mini za putovanja ili ova najnovija za sve tipove kože u fuksija boji.

 

Cijene i detalje o Foreo Luni možete pročitati ovdje --> link

 

foreo-luna

Tags: čišćenje, luna, anti-age, foreo

najčitanije

zadnji komentari

Blog Recenzije Recenzija: FOREO LUNA