Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Recenzija: Gatineau Age Benefit Integral Regenerating Cream

gatineau-age-benefit-integral-regenerating-krema

Piše: Mirela Vrbanc

Žene u četrdesetim godinama života već zasigurno dobrano primjećuju različite promjene na koži lica, a ja nisam iznimka. Osim vidljivih promjena koje nastaju uslijed UV oštećenja, bora, linija, pada tonusa, nejednolike teksture te se žene se bore i s hormonalnim promjenama koje su neminovne u predmenopauzi.

gatineau-age-benefit-integral-regenerating-krema

Zato sam ove zime odlučila svojoj suhoj koži, osim redovite uporabe različitih seruma, priuštiti i njegu kremom koja je baš posvećena prethodno opisanim problemima kože lica. Izbor je pao na Gatineau Age Benefit Integral Regenerating Cream za suhu kožu. Ova krema također postoji i u verziji za sve tipove koža, ali sam procijenila da će mi zimi ona namijenjena za suhu kožu bolje štitit ten i nisam se prevarila. Prošle godine sam koristila Gatineau Melatogenine AOX Probiotics serum kojim sam bila oduševljena (--> link na recenziju) pa sam ponovno poželjela probati nešto iz široke ponude Gatineau preparativne kozmetike.

gatineau-age-benefit-integral-regenerating-krema

Gatineau Age Benefit Integral Regenerating Cream je krema bogate i guste teksture koja dolazi u staklenoj posudici u količini od 50 ml. Namijenjena je za noćnu i dnevnu njegu, dakle pruža 24 satnu njegu, no ukoliko ju odlučite koristiti i danju, obavezno je nošenje i SPF zaštite preko nje, jer ova krema ne posjeduje takvu zaštitu od UV zraka.

Miris joj je izuzetno lagan i nestaje odmah po nanošenju na lice. Iako se krema čini bogata i teška teksturom, lako bi se prevarili jer se vrlo brzo upija u lice i ne ostavlja mastan trag. Ono što mi se osobito sviđa je da ova krema osim nutritivne funkcije ima i hidratacijsku ulogu, što nije često kod krema namijenjenima za suhi tip kože. Količina veličine lješnjaka dovoljna je za jednu primjenu na cijelom licu i vratu, tako da će količina od 50 ml biti dostatna za nekoliko mjeseci primjene, ukoliko ju koristite jednom dnevno.

Sadrži ekstrakte lišća artičoke i sjemena hibiskusa koji djeluju na elasticitet kože i njenu teksturu, kao i na uklanjanje hiperpigmentacije kože. Aktivni sastojak Calcillum hijaluronska kiselina djeluje na hidrataciju kože.

gatineau-age-benefit-integral-regenerating-krema

Kremu sam redovito koristila 2 mjeseca u sklopu noćnog režima njege i to sam ju nanosila nakon nekog od seruma s AHA kiselinama ili s hijaluronskom kiselinom. Po nanošenju, koža ju brzo upije i vidljivo bude blistava. Primjetila sam da ove zime uz njezino korištenje niti jednom nisam doživjela dehidraciju kože lica, po prvi puta sam prošla bez ljuskanja ili perutanja dijelova lica. Osim toga, svakog jutra mi lice izgleda odmorno i mimičke bore na čelu nisu primjetne, čak i kod smijanja fine tanke linije na vrhu obraza su puno pliće i nekako popunjenije. Godinama se borim i s pucanjem kapilara po licu, no eto ove zime nisam uočila nova žarišta. Vjerujem da ovakve jače kreme, pomažu kožu bolje zaštititi u zimskim uvjetima i pomažu u sprječavanju nastajanja novih popucalih kapilara. Napominjem da moja osjetljiva koža NIJE burno reagirala na sastojke ove kreme, pa je važno dodati da ona ne sadrži silikone i parabene.

Kremu bih preporučila svim ženama suhe kože koje traže učinkovitu zimsku njegu, a u isto vrijeme se bore protiv više različitih potreba kože lica, kao i predmenopauzalnim ili menopauzalnim hormonalnim promjenama.

Gatineau Age Benefit Integral Regenerating kremu možete kupiti u boljem opskrbljenim ljekarnama ili na prodajnom mjestu Formasana u Teslinoj ulici u Zagrebu po cijeni od 998 kuna.

Tags: krema, gatineau, recenzija

najčitanije

zadnji komentari

Blog Recenzije Recenzija: Gatineau Age Benefit Integral Regenerating Cream