Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

RECENZIJA: ILLAMASQUA MASQUARA

Napisala: Mirela Vrbanc

Maskara je jedna od temeljnih kozmetičkih potrepština svake žene i ona mora biti izuzetno kvalitetna. Većina žena koje poznajem su u vječitoj potrazi za idealnom maskarom, a svaka od njih ima vlastitu predodžbu te idealne maskare. Zbog  toga je vrlo teško raditi recenziju neke maskare, a još teže preporučiti ju nekome.

Osnova problema leži u tome da su trepavice različite. Ne mislim pri tome samo na njihovu dužinu, debljinu i gustoću, nego i na njihov raspored i prirodnu uvijenost. Onda tome dodajte vlastita očekivanja svake žene od maskare i shvatit ćete da jedna posve obična stvar postaje mala znanost.

Zato ću za početak objasniti što sve ja očekujem od jedne maskare i kakav efekt želim na svojim trepavicama. Želim maskaru intenzivno crne boje koja će podebljati i produžiti moje trepavice, također ih i uvinuti, a pri tome maskara se ne smije trusiti nego treba biti postojana od jutra do mraka. Osim toga, ja nosim kontaktne leće pa su moje oči dosta osjetljive. Nikako ne želim postići efekt raširenih paukovih nožica, kada su sve trepavice sljepljene, a ni grudice maskare na trepavicama također nisu poželjne. Dakle, sve ste shvatili - želim dramatični efekt poput umjetnih trepavica i to cijeli dan. Još jedna od stvari koje želim je da se maskara lagano skida. Kada se radi o maskari, moram priznati, nisam skromna, ja želim sve.

Zato i nije čudo da više od polovine svoga života tragam za svojom idealnom maskarom, no još nikada niti jedna maskara nije 100% zadovoljila sve moje želje.

Kao što možete vidjeti moje prirodne trepavice su posve suprotno od onoga čemu stremim po pitanju maskare. One su tanke, ne osobito duge i nepravilnog rasporeda, jedino su prirodno lagano uvijene.

Prije 3 tjedna sam kupila novu Illamasqua maskaru jednostavno nazvanu Masquara koja se proizvodi jedino u crnoj nijansi – Raven. U jednostavnoj crnoj tubi nalazi se 10 ml maskare i vrlo gusta četkica koja odlično raspoređuje proizvod po trepavicama. Kod izvlačenja četkice iz tube, dosta maskare ostaje na četkici, ponekad u grudicama pa je potrebo pažljivo odstraniti sav višak maskare o rub tube. Osim toga četkica ponekad ostavlja tragove maskare na gornjem kapku uz korijen trepavica, pa je to potrebno ukloniti nakon aplikacije.

Po nanošenju maskare, moje trepavice su značajno podebljane, definirane i nešto produžene te lagano uvijene. Time se dobije dosta dramatičan efekt bez grudica. Maskara je intenzivno crne boje, a tijekom dana je postojana, tek povremeno se zna naći koji njezin komadić ispod donjih trepavica, ali srećom nikad se ne trusi u oči. Navečer ju jednostavno uklanjam micelarnom otopinom.

Illamasqua Masquara je vrlo impresivan proizvod, a maloprodajna joj je cijena 140 kn.

Tags: make-up, maskara, illamasqua, recenzija

najčitanije

zadnji komentari

Blog Recenzije RECENZIJA: ILLAMASQUA MASQUARA