Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Recenzija: Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense

kiehls-ultra-light-daily-uv-defense

Piše: Ana Popović Kišur

Znate li onaj osjećaj kad vas nešto oduševi i to morate imati odmah? E pa upravo to mi se dogodilo na otvaranju Kiehl's dućana s Ultra Light Daily UV Defense kremicom sa SPF50...

Još dok smo išli na otvaranje, rekla sam da ću nju prvu probati. I jesam. Stavila sam na ruku manju količinu i razmazala. Krema je nestala skoro pa u trenu! Hm, zar uistinu postoji SPF koji je toliko lagan?! Onda je slijedila prava proba. Količinu dostatnu za lice stavila sam na nadlanicu (koja je puuno manje površine od lica), razmazala i promatrala što se događa. Ono što se dogodilo, uistinu nisam očekivala! Taj se ultra-debeli sloj upio do kraja! Prvo je bio samo debeli sloj bijele kreme, onda je počeo gubiti boju i jako se sjajiti, nakon toga je sjaj počeo blijediti i kremica se upila - do kraja! Al baš do kraja - ostala je samo na dodir baršunasta, hidratizirana koža. Ok, sad je jasno zašto sam je odmah morala imati.

kiehls-ultra-light-daily-uv-defense

Imam dovoljno iskustva da znam da test s rukom nije adekvatan kao pravo nošenje kreme i da se puno žena zezne jer se krema na licu ponašala drugačije nego na ruci. Koža na rukama je često suha, neadekvatno njegovana dok koža lica je drugačije strukture, manje gruba i često puno masnija. Ova je krema prošla oba testa kod mene!

Koliko i ljeti, SPF mi je jednako važan i zimi. Pogotovo ako koristim kreme s AHA kiselinama ili za one žene koje koriste kreme s retinolom. Trenutno je kod mene u pogonu famozni Pixi Glow tonik s 5% glikolne s moje jesenske liste želja (--> link) pa jako pazim da sam adekvatno zaštićena preko dana.

Zimi imam drugačiju rutinu. Ljeti ispod kreme sa SPF-om koristim uglavnom samo serum, a zimi nanosim više slojeva na lice. Trenutna dnevna rutina mi je serum Genifique (--> link na recenziju), nakon njega Visionnaire serum, pa SPF i tek onda make-up. Kad postane hladnije između drugog seruma i kreme sa SPF-om ubacit ću i hidratantnu kremu. I eto zašto mi je onda važno da SPF krema bude što laganija i da se što bolje upije.

kiehls-ultra-light-daily-uv-defense

Moram priznati da odavno nisam nešto od kozmetike kupila tako naglo, bez puno razmišljanja. Čak nisam razmišljala ni o manjem pakiranju već odmah uzela najveće, od 60 ml, jer se za sitnu razliku dobije dvostruka količina (30 ml je 240 kn, a 60 ml je 315). Već sam spomenula kako je koža nakon što se krema upije hidratizirana i baršunasta na dodir. Moja je koža normalna, međutim i dojmovi cura s masnijom kožom su isti kao i moji. Čak i cure sa suhom kozom je mogu bez problema koristiti jer je dovoljno hidratantna i niti malo ne isušuje. Takva je i izvrsna podloga za make-up. Još jedna jako važna stvar kod SPF kremica je trušenje. Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense se ne trusi, nije važno koliko slojeva nanijeli i koliko slojeva poslije nje stavili. Nema osjećaja sloja kreme na licu, čak i ako je ne pustite da se upije do kraja (treba joj 10-ak minuta da bi se jako debeli sloj kreme upio, tanji sloj se upija brzo). Puder uistinu dobro sjedne na nju, a s obzirom da je krema lagana, nema sjaja na licu čak ni nakon dužeg nošenja.

kiehls-ultra-light-daily-uv-defense

Što se tiče samog sastava, prijateljica s velikim SPF znanjem je uistinu ostala pozitivno iznenađena što jedna američka SPF krema ima tako dobru zaštitu. Filteri su Mexoryl SX i Mexoryl XL na podlozi od Titanium Dioksida te s dodatkom Octinoxatea, što je čini potpunom zaštitom od UVA i UVB zraka, a pogodna je i za kombinaciju s puderima koji već sadrže SPF.

Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense je na najboljem putu da postane moja HG dnevna krema. Neću ići tako daleko pa joj odmah dati tu titulu jer imam još divnih kandidata, ali za sad prvi dojmovi te omjer cijene i količine je usmjeravaju direkt prema tronu. Obožavam je od prvog susreta s njom!

Sve cijene Kiehl's proizvoda možete naći ovdje --> link

Tags: recenzija, kiehl's

najčitanije

zadnji komentari

Blog Recenzije Recenzija: Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense