Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Recenzija: Luxepil trake za depilaciju

luxepil

Piše: Ana Popović Kišur

Jedna od stvari bez kojih ne idem na godišnji/ljetovanje su trake za depilaciju s voskom. U dva tjedna, unatoč depilaciji, sitne dlačice počinju rasti. A ja ih ne volim niti vidjeti.

Moje rješenje za takve situacije su gotove trakice sa voskom. Luxepil trakice za depilaciju koristim već duže vrijeme. Ne sjećam se zašto sam baš njih prvi put izabrala prije par godina, ali od onda samo njih koristim.

Trenutno imam dvije vrste trakica - Teen, ružičaste trakice za osjetljivu kožu sa vitaminom E i klasične zelene. Obje su sa hladnim voskom i jako su nježne tako da bez straha mogu jače potegnuti. Bez straha znači da mogu potegnuti trakicu sa sigurnošću da sa voskom neću skinuti i kožu. Ovaj vosak se prima samo na dlačice tako da bez problema sredim i dlačice ispod ruke. Trakice su pamučne, malo čvršće, lijepo se daju uhvatiti i ne pucaju.

luxepil

Luxepil trakice se bez problema mogu izkrojiti. Ja obavezno razrežem jednu trakicu za depilaciju pazuha i onda je koristim dva puta (drugi dio vratim u kutiju jer mi je za pazuhe dovoljna jedna polovica duple trakice). Za pazuhe treba poseban oprez, izbjegavam ih stalno depilirati. Naime, koža je na tom području toliko nježna i tanka da se može dogoditi da si napravite veliki problem ako prejako potegnete - jako je tanka linija između depilacije i deranja kože. Tu si mi se Luxepil trakice pokazala pouzdanijima od kozmetičkih salona (zadnji put sam nakon depilacije u jednom salonu sedam dana držala ruke u zraku, srećom bol je prestala nakon tri dana, ali iritacija kože je malo više trajala).

Noge su druga stvar. Dlake na nogama su navikle na torture i teško će oslabiti i nestati, na ogromnu žalost svih žena koje već godinama trpe... Za potkoljenice potrošim 5-6 duplih traka, a svakom stranom trakice mogu 3-4 puta čupnuti. Ono što posebno volim kod ovih trakica je činjenica da vosak gotovo i ne ostaje na koži. Tako da nemam problema sa razmišljanjem kako ukloniti vosak sa nogu, iako je Luxepil i to za nas rješio.

Naime, u svakoj kutiji trakica za depilaciju nalaze se i uljne maramice za odstranjivanje ostataka voska sa aloe verom. Aloe vera smiruje kožu i sprječava daljne upale, tako da i lagano crvenilo koje obično nastaje poslije depilacije nestaje čim prebrišem noge. U svakom pakiranju trakica za depilaciju su dvije uljne maramice koje su toliko dobro natopljene da sam ih prije obavezno spremala za još jedno korištenje (dok ih nije bilo posebno u prodaji). Te maramice su divne i baš sam se obradovala kad sam vidjela i da se posebno prodaju. A cijena im je nešto veća od 1 kune (ne sjećam se točno).

Jedna neobičnost koju sam primjetila kod ovih trakica je biljno-pudrasti miris. Nije jak, više je suptilan, ali mene kao ljubiteljicu mirisa jako veseli.

Definitivno radim zalihu i za ostatak godine! (A ovaj su mjesec Luxepil proizvodi na akciji u dm-ovima).

 

Dodatne informacije o Luxepil proizvodima, kao i akcijske cijene koje vrijede do 31.8. možete pročitati ovdje --> link

Tags: depilacija, luxepil, recenzija

najčitanije

zadnji komentari

Blog Recenzije Recenzija: Luxepil trake za depilaciju