Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Recenzija: Chanel Joues Contraste rumenila Rose Ecrin i Rouge

Napisala: Mirela Vrbanc

Zahvaljujući velikodušnosti naše čitateljice i moje imenjakinje Mirele M. dobili smo priliku recenzirati dva najnovija Chanel Joues Contraste rumenila koja će se tek pojaviti u prodaji na našem tržištu – Rose Ecrin i Rouge. Rumenilo Rose Ecrin je dio jesenske kolekcije za 2011. godinu i nije limitirano izdanje tako da će biti u stalnoj paleti Chanel rumenila, a Rouge je dio limitirane kolekcije Byzance inspirirane Bizantskim carstvom.

Rose Ecrin, što u prijevodu znači rozi dragulj, rumenilo je srednje roze nijanse koja je nešto hladnija i savršeno će odgovarati osobama rozog podtona kože ili onima neutralnog podtona kože koji vole nositi hladnije nijanse. Isto tako preporučam ju osobama svijetlog ili srednje tamnog tena. Na tamnijem tenu će teško biti vidljiva. Rumenilo nije čisto roze nijanse nego prigušene, vrlo suptilne koja je prikladna za svakodnevno nošenje od jutra do večeri. Savršeno će se uklapati uz jesenske boje dekorativne kozmetike - sivu, smeđu i ljubičastu. Samo rumenilo je, kao i sva ostala Joues Contraste rumenila, fino mljevene strukture koje u kutijici ima i mali broj sjajnih čestica, no nakon nanošenja na lice, sjajne čestice se gube i konačan ishod je matirano rumenilo koje se savršeno nanosi.

S ovom nijansom se ne trebate bojati da ćete pretjerati pri nanošenju. Potrebno je nekoliko poteza kistom za dostatni nanos.

Na slici niže je usporedba s prošlogodišnjom jesenskom limitiranom Chanel Joues Contraste nijansom rumenila Rose Temptation koja je nešto tamnija roza s primjesom nijanse šljive.

 

 

Rouge je čista suprotnost Rose Ecrinu, vrlo jaka nijansa čiste crvene boje uz očiti dodatak sitnih zlatnih čestica. Ovo rumenilo neodoljivo podsjeća na neka prošla vremena kada su žene crvenim krep papirom bojale obraze ne bi li ih učinile neodoljivima. Izuzetno je pigmentirano i potrebna je velika opreznost kod nanošenja, dovoljan je tek jedan lagani potez mekanog kista koji je onda potrebno dobro rasporediti na obraz.

S ovim rumenilom je vrlo lako pretjerati u nanošenju, ali bez straha da ćete se zbog povećeg broja sjajnih čestica previše sjajiti. Te sjajne čestice daju licu samo nježan sjaj i po nanošenju postaju diskretne. Preporučam ga osobama tamnijeg tena kojima će istaknuti obraze, ali i onima svijetlog tena kod kojih će stvoriti odličan kontrast. Stajat će dobro svim podtonovima kože.

Ova vrlo unikatna nijansa kakvu je gotovo nemoguće pronaći na tržištu je teško usporediva s drugim nijansama rumenila. Na slici ispod je uporedba s rumenilom MAC Desirous koje je nešto laganija i svjetlija crvena s primjesama pink čestica.

 

Oba rumenila odlikuje velika postojanost na licu i miris ruže na koji smo već navikli kod Chanel Joues Contraste rumenila. Prodajna cijena ovih rumenila je oko 260 kn.

Hoćete li ove jeseni nositi roza dragulj ili biti bizantska carica?

Tags: make-up, rouge, chanel, rumenilo, recenzija

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Recenzije Recenzija: Chanel Joues Contraste rumenila Rose Ecrin i Rouge