Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Ekskluzivna recenzija: Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate

shiseido-ultimune

Piše: Ana Popović Kišur

Kako nazvati proizvod koji nije ni serum ni esencija ni krema ni primer... A koji vraća snagu koži da počne obnovu, a i poboljšava djelovanje seruma i krema. Imunobooster, antioksidant-booster, booster hijaluronske... Da, ovaj serum/esencija/primer sve može. Nazvala sam ga serum, iako to nije. Shiseido je svoj novi proizvod Ultimune nazvao 'Power Infusing Concentrate'. Možda je koncentrat najbolja riječ. Koncentrat koji koži vraća moć.

shiseido-ultimune

Kad sam počela koristit Shiseido Ultimune nisam znala što točno koristim. Novi koncept njege, koja ide poslije čišćenja, a prije seruma i tipične dnevne/noćne njege. Koristila sam ga kao prvi serum – prije svih drugih seruma i prije njege. Znala sam ga koristiti i samostalno. Međutim, u međuvremenu sam bila i na Shiseido edukaciju i doznala da on IPAK nije namijenjen za samostalno korištenje koliko god bio bogat i koliko god kože od njega bila prekrasna. Naime, aktivni sastojak Ultimune koncentrata je beta-glukan, jedan od najjačih aktivatora imuniteta. Ultimune djeluje na tkz. Langerhansove stanice koje detektiraju i neutraliziraju štetne utjecaje iz okoline prije nego što koža na njih reagira odnosno prije nego se pogorša stanje kože. Time sprječava nastanak akni, hiperpigmetacija i poboljšava teksturu kože.

Zanimljiv mi je način na koji su u Shiseidu testirali Ultimune. Naime, na dobrovoljcima različitih godina i spola, različitih boja kože i različitih problema radili su biopsiju kože prije i poslije korištenja Ultimune koncentrata. Nije baš bezbolan način testiranja, ali pokazuje najbolje rezultate. Jer su takvom vrstom ispitivanja točno vidjeli poboljšanje epidermisa.

shiseido-ultimune

Već sam toliko puta spomenula da volim kad vidim da serumi rade. I vidjela sam – odmah drugi dan. Koža je postala prozračnija i ljepša. Vidljive nepravilnosti su još bile tu, ali joj se vratio zdravi sjaj, koji su i drugi primjećivali. Tada sam ga još koristila kao samostalan serum. I vidjela rezultate. Međutim, on nije namijenjen samostalnom korištenju već obavezno u kombinaciji sa drugim serumom ili njegom. On, naime ne targetira probleme. Poboljšava kožu, vidljivo, ali tek u kombinaciji sa drugom njegom, rješava probleme i potencira učinak drugog seruma i njege. Znači u kombinaciji s anti-age serumom poboljšava djelovanje tog seruma i tek onda bore postaju manje vidljive. U kombinaciji s njegom protiv hiperpigmentacija, uistinu ih smanjuje. U to sam se i sama imala prilike uvjeriti. Naime, počela sam ga koristiti u kombinaciji sa serumom koji sadrži vitamin C i moje sitne hiperpigmentacije su počele blijediti. I to vidljivo!

shiseido-ultimune

U Shiseidu preporučuju 2 pumpice ujutro i 2 navečer. Serum je toliko bogat i super se razmazuje da je meni i jedna pumpica bila dovoljna. Iako i dalje stavljam navečer dvije pumpice pravilno raspoređene na lice, vrat i dekolte. Bočica od 50 ml, po mojoj procjeni, traje oko 3 mjeseca redovitog korištenja sva puta dnevno po dvije pumpice.

Koji su rezultati u ovih više od mjesec dana otkad ga koristim? Koža je glatka, na dodir je svilenkasta. Inače nije baš elastična, ali sad jest. Koncentrat se ne upija isti tren, bar meni ne, ali ne ostavlja nikakav ljepljivi trag na licu. Vidljivi sjaj su uistinu svi primijetili, a ja vidim da se i borice i druge nepravilnosti sve manje vide. Nemam nekih prevelikih problema na licu, ali volim ujednačeni ten. I uvijek, al baš uvijek, imam puder na licu. Sad izlazim iz kuće sa samo malo laganog pudera u prahu ili kamenu. To mi je dovoljno. Jer mi koža i bez pudera izgleda ujednačena, prozračnija i ljepša.

shiseido-ultimune

Ambalaža Ultimune je crvena u čast Eudermine – Shiseidovog prvog proizvoda kojeg nemilice trošim i kojeg obožavam (--> link na recenziju). Kao i Eudermine, i Ultimune ima u sastavu vodicu bugarske ruže i njen miris. Čak i ako niste prevelika obožavateljica ruža, ovaj decentni miris ćete voljeti.

Čula sam da ovaj koncentrat uspoređuju s Lancôme Génifique Youth Activating Concentrate (--> recenzija) i Estée Lauder Advanced Night Recovery Repair (--> recenzija) serumima. Kao velika ljubiteljica i jednog i drugog seruma mogu samo reći da su neusporedivi. Naime, ne radi se uopće o istoj vrsti seruma. I, po meni, to uopće nije pitanje ili jedan ili drugi. Ja kažem – oba ili još bolje sva tri. Sigurno znam da ću ih početi koristiti u kombinaciji s Ultimune i time izvući još više iz omiljenih seruma!

Kad su me nakon dva tjedna iz Shiseida pitali za dojmove, samo sam rekla: 'Preoduševljena sam! Toliko da mi ga je žao koristit da ne ostanem bez njega'. I sad nakon više od mjesec dana korištenja mogu potvrditi da se uistinu bojim da ne ostanem bez njega i već se vidim kako radim zalihe :D

 

***serum će biti u prodaji od 8.10., a cijena će mu biti 765 kuna (30 ml) i 1.008 kn (50 ml).

 

 

 

 

Tags: koži, koji, koncentrat, vraća, proizvod, može, shiseido, nazvala, sve, infusing, ultimune, hijaluronske.., booster

najčitanije

zadnji komentari

Blog Recenzije Ekskluzivna recenzija: Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate