Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Recenzija: Skinceuticals CE Ferulic serum

skinceutical-ce-ferulic

Piše: Mirela Vrbanc

Kad uđete u četvrto desetljeće života, onda se malo zamislite nad znakovima starenja lica, barem je tako u većine žena te dobi koje poznajem. Neke posežu za ozbiljnijim i jačim kozmetičkim preparatima, neke se odlučuju na radikalne mjere estetske kirurgije, a neke slegnu ramenima i prepuste se sudbini prihvaćajući starenje kao normalan prirodni proces.

Ja spadam u ovu prvu skupinu žena koja će kvalitetnim kozmetičkim preparatima pokušati minimalizirati i usporiti starenje kože. Iako stalno slušam da se na meni ne vide tragovi starenja, da sam godinama ista i da mi je koža u odličnom stanju, ja sam sebi najveći kritičar i najbolje vidim ono što drugi ne zamjećuju. Pažljivim pogledom u ogledalo, primjećujem nekoliko vodoravnih linija na čelu i jednu malo dublju okomitu između obrva. A baš ta okomita bora daje mom licu strogi izgled iako nisam takva osoba i s obzirom da se često smijem, netko bi pomislio da će me prvo napasti 'bore smijalice'.

Iako sam čitala mnogo članaka o tome gdje se za ublažavanje tih bora na čelu preporučuje aplikacija botoksa kao najbolja metoda, ja sam odlučila da ga neću primjenjivati. Osim bora, moja koža je suha, osjetljiva, vrlo sklona pucanju kapilara i pojačanom stvaranju pjegica ljeti iako ih u manjoj količini imam oduvijek.

I tako sam zaključila da moj dugogodišnji režim korištenja hidratantnih krema danju, hranjivih krema noću, tjednog pilinga uz zimski dodatak aplikacije hidratantnih maski, više nije dovoljan za moju kožu pa sam se odlučila u dnevnu njegu lica uvesti serum baziran na C i E vitaminima.

skinceutical-ce-ferulic

Nakon pomnog proučavanja po netu izbor je pao na višestruko nagrađivani SkinCeuticals CE Ferulic serum koji se preporučuje kao efikasna anti-aging njega za sve tipove kože.

Iza neobičnog laboratorijskog naziva krije se kombinacija 3 ključna sastojka - 15% L-askorbinske kiseline (vitamin C), 1% alpha tokoferol (vitamin E) i 0,5% ferulične kiseline dobivene iz biljaka. Ovakav sastav štiti kožu od oksidacije uzrokovane štetnim UV zrakama, čak 8 puta više od njezine vlastite sposobnosti obrane. Obećava i vidljive rezultate smanjenja bora i linija, smeđih mrlja i pjegica, crvenila te ujednačeniji ten. Također koži vraća lipidnu zaštitu te djeluje na sintezu kolagena koji je u drastičnom opadanju u žena moje dobi.

skinceutical-ce-ferulic

Kako odoljeti svim tim obećanjima? Nikako! Pokleknula sam i odlučila ga kupiti. Količinu seruma i cijenu sam podijelila s mojom prijateljicom jer serumi na bazi C vitamina imaju tendenciju da brzo gube svoju djelotvornost, odnosno oksidiraju i promijene boju nakon čega više nisu efikasni. Tih 30ml ne bih stigla potrošiti, tako da je ova podjela bila dobra ideja ne samo iz financijskih razloga.

Serum je naravno pakiran u tamnu staklenu bočicu kako bi se spriječila njegova oksidacija. Odmah po otvaranju, serum poprima lagano zlatnu boju što je u uputama navedeno kao normalno. Tek kad promijeni boju u jaču žutu ili smeđu, znak je oksidacije i više nije učinkovit.

skinceutical-ce-ferulic

Serum se aplicira kapaljkom i to svako jutro na očišćenu suhu kožu. Dovoljno je 4 do 5 kapi nanijeti direktno na lice i vrat te ga odmah utapkati. Vrlo brzo se upija u kožu pa ne preporučam da ga stavljate u dlan ili na prste  jer će se dio odmah upiti, a  lice i vrat će dobiti manje onoga što bi trebalo. Iako na uputama za korištenje stoji da je bez mirisa, ja ipak osjećam neki blago kiselkasti miris koji srećom odmah nestaje po aplikaciji. Potrebno je  5 do 10 minuta da se serum upije i tada je obavezno nanijeti dnevnu kremu za lice sa zaštitnim faktorom. Čuvam ga u hladnjaku i svaki puta dobro zatvorim poklopac proizvoda.

Sa primjenom Skinceuticals CE Ferulic seruma sam započela prije 2 mjeseca i odmah nakon prvog korištenja sam se oduševila kako je moje lice poprimilo jednu živost i prirodan sjaj. Tijekom perioda testiranja, potrošila sam nekih 10 ml seruma. Znači da je oko 15 ml dovoljno za cca. 3 mjeseca, a nakon toga vremena bi ionako oksidirao i izgubio prvobitnu efikasnost.

U prvih par dana sam ga primjenjivala samo svaki drugi dan jer je moja koža osjetljiva i bojala sam se reakcija. Osim toga na Skinceuticals službenim stranicama stoji da je serum aktivan 72 sata i da se ne može ničim ukloniti pa sam mislila da je dovoljno ako ga koristim svaki drugi dan.

Onda sam ohrabrena dobrim reakcijama moje kože i savjetima prijateljice koja serume s C vitaminom već dugo koristi,  počela ga koristiti kontinuirano svakoga jutra i sada imam cijeli mali kozmetički ritual koji vremenski traje, ali nije mi žao jer vidim rezultate, a vide ih i drugi. Doživjela sam čak i pitanja da li sam bila na nekom estetskom tretmanu i jesam li godišnji provela u nekom wellnessu.

skinceutical-ce-ferulic

Dakle zahvaljujući SkinCeuticals CE Ferulic serumu, ovoga ljeta nisam dobila nove pjegice (iako volim ove moje postojeće), ten izgleda pročišćeno i blistavo, bez ikakvih mrlja i diskoloracija, puknute kapilare su manje vidljive, a one fine linije i bora na čelu izgledaju popunjenije i manje vidljive.

Na netu se mogu naći recepti za izradu seruma na bazi vitamina C kod kuće, ali vjerujte mi ovo nije ni približno slično. Ja nisam imala uspjeha s takvim uradi sam serumom, moja koža je grozno izreagirala na takav pripravak. Također, danas se već mogu kupiti serumi gotovo identičnog sastava kao Skinceuticalsov što me dovodi u napast da pronađem ovakav proizvod nekog drugog proizvođača, ali po nižoj cijeni. Svakako ću isprobati i to, a ako otkrijem proizvod koji me jednako oduševio za manje novaca, rado ću to podijeliti s vama. U svakom slučaju odlučila sam da će serum ovakvog sastava ostati u mojoj dnevnoj rutini njege kože i to ne samo ljeti, nego kroz cijelu godinu.

Skinceuticals CE Ferulic serum u Hrvatskoj je dostupan isključivo u dermatološkim ambulantama i poliklinikama po cijeni od 1.093 kn.

Tags: serum, recenzija, skinceuticals

najčitanije

zadnji komentari

Blog Recenzije Recenzija: Skinceuticals CE Ferulic serum