Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Recenzija: Skincode Cellular Wrinkle Prohibiting Eye Serum

skincode-cellular-wrinkle-prohibiting-eye-serum

Piše: Loredana Bakić

'Kaj je?!? Investiraš u budućnost?!?', pitao me moj kolega davne 1998. kad sam kolegici potvrdila da mi naruči učvršćujuću kremu za zonu oko očiju jednog poznatog kataloškog brenda. Doduše, i prije te famozne kreme za zonu oko očiju koristila sam sličnu njegu, no tek sam tada shvatila važnost njege kože oko očiju. Tada sam imala 22 godine i bila sretna da na mom masnom licu postoji suhi dio kože koji mogu njegovati hranjivim i nježnim formulama. Nemojte se sjećati ni pretpostavljati kako se na prijelazu milenija njegovala masna koža lica - danas je doista ljepše i ugodnije imati problematičnu kožu lica nego tada.

skincode-cellular-wrinkle-prohibiting-eye-serum

Da se vratim na njegu oko očiju, uvijek sam je smatrala važnom i dapače najvažnijom u njezi lica i trudila se priuštiti si kvalitetni proizvod za njegu tog dijela lica. Pogotovo je bitna ako svakodnevno šminkate oči, takva koža zahtijeva puno hidratacije i precizne njege.

Pod preciznom njegom podrazumijevam pružanje koži djelovanje koje joj treba u skladu s njenim stanjem i kronološkim dobom, da ne kažem, vašim godinama. Tako sam nakon dekade i pol shvatila da mi osim obilja hidratacije treba ciljana njega koja bi ublažila znakove koje nazivamo starenjem. Doduše, borice smijalice oko očiju ne ubrajam u znakove starenja, no upale oči, podočnjaci koji su s povlačenjem potkožnog  masnog tkiva prema donjem dijelu lica najednom postali dijelom odraza u zrcalu te tekstura kože kojoj očito nedostaje elastičnosti, znakovi su da sam i prije jubilarnog rođendana spremna za tromjesečnu kuru tzv. boostanja kože oko očiju i eksluzivne linije Skincode kozmetike.

skincode-cellular-wrinkle-prohibiting-eye-serum

Otprilike toliko će mi trajati Skincode Cellular Wrinkle Prohibiting Eye serum u pakiranju od 15 ml koji se izrazito precizno dozira pa potisak jedne pumpice osigurava obilno nanošenje zone oko oba oka. Proizvođač preporučuje nakon seruma nanijeti kremu iz iste linije. Moram napomenuti da sam već nakon nekoliko noći korištenja primijetila osvijetljeniju i zagladjeniju kožu oko očiju. Rekoh sebi, kofein na usta ujutro i kofein uvečer na oči iz seruma i evo dekongestije - osjećaj podbuhlosti je brzo nestao. Hijaluronska kiselina i vitamin B5 su u otprilike u istom razdoblju učinili kožu nježnom, glatkom i zdravog izgleda.

skincode-cellular-wrinkle-prohibiting-eye-serum

Moram napomenuti da nakon mjesec dana korištenja i dalje imam jednako izražene boje smijalice oko očiju no kad se nasmiješim, nemam osjećam isušene naborane kože koja vapi za vlagom, općeniti je dojam da mi je koža oko očiju elastičnija i napetija. Ponukana time proučavala sam sastav i otkrila da serum sadrži i omiljene nam peptide koji prodiru kožnu barijeru i ugrađuju se u potkožni matriks jačajući elastinska i kolagenska vlakna. Oni su dio patentiranog ACR G2 kompleksa koji omogućava bolju komunikaciju među stanicama potkožja čime se ubrzava i ojačava obnova kožnih slojeva. Spomenuta zadnja, no ne i manje bitna, je i bazga čiji ekstrakt pomaže umanjenju pigmentacijskih promjena na koži. Uviđam da male pigmentacijske mrljice oko očiju postaju manje vidljive i razmišljam kako za koji mjesec moram riješiti problem buduće UV zaštite zone oko očiju budući sam našla serum koji pomaže pa bi bio red da svojim ponašanjem pomognem i ja svojoj kozmetici da bolje djeluje.

Cijena seruma za područje oko očiju je 375 kuna, a detalje o Skincode kozmetici možete pročitati ovdje --> link

Tags: tada, koji, godine, kože, mogu, lica, očiju, imala, njegovati, zonu

najčitanije

zadnji komentari

Blog Recenzije Recenzija: Skincode Cellular Wrinkle Prohibiting Eye Serum