Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Sve o parfemima

Koliko traju parfemi?

parfem

Piše: Mirela Vrbanc

Parfemi su mnogima omiljeni kozmetički proizvodi, a današnje tržište nudi svekoliki izbor u kojem će svatko za sebe pronaći idealan miris. Ipak, neki se ne zaustavljaju samo na jednom parfemu, nego ih imaju nekoliko, do onih koji ih sakupljaju poput umjetničke zbirke. No, kako to sve potrošiti u nekom razumnom vremenu i da li ih je uopće moguće potrošiti s obzirom na njihov rok trajanja?

Više...

 

Kap Chanela No. 5?

chanel-no-5

Piše: Luči Židić

Kap Chanela 5 i ništa više. Rečenica koju je izgovorila Marylin Monroe davne 1952. godine. Chanel No. 5 je jedini primjer mirisa čija snaga jača kako vrijeme prolazi. Svaka mu godina dodaje šarm, misterij, dubinu. Prvi, neponovljivi i apsolutni klasik.

Više...

 

Kraj mirisa kakve znamo i volimo

chanel-no5

Izvor: liderpress.hr/lider-trend

Hoćemo li u skoroj budućnosti najslavnije parfeme današnjice, poput Chanela No. 5 čije posebno pakiranje stoji više od 12 tisuća kuna, moći vidjeti i pomirisati samo u muzeju?

Više...

 

Kilian: Parfemi bi trebali biti smatrani umjetnošću

Piše: Jasmina Kovač

Hennessy...? Hennessy!
Ako vam prezime zvuči poznato, potpuno ste u pravu. Kilian je unuk osnivača Moet Hennessy Louis Vuitton Group. Poput svojih predaka, poznatih u povijesti ponajprije po izradi vrhunskog francuskog konjaka, tako se i Kilian odmetnuo u svijet parfema želeći stvoriti svoju ostavštinu najfinijih i najskupljih parfema, bez obzira na cijenu njihove izrade. Uz lansiranje svoje prve linije parfema, Kilian je objavio od kojih se elemenata sastoji njegova kreacija, i to sve do postotka svakog sastojka, što je odjeknulo u svijetu parfemskih nosova kao nešto do tad neviđeno.

Više...

 

NICHE PARFEMI: NEOTKRIVENI SVIJET MIRISNOG LUKSUZA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako u jednoj rečenici opisati pojam niche parfema? Ukratko, niche parfimerija je sušta suprotnost masovnoj proizvodnji parfema u svijetu. Niche parfemi se proizvode (i prodaju) isključivo zbog svoje posebnosti. Umjetnost, individualizam, kreativnost, personalizirani pristup... sve je to sadržano u čudesnim esencijama niche parfema.

Više...

 

najčitanije

zadnji komentari

Parfumerija Sve o parfemima