Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Uvjeti korištenja

UVJETI KORIŠTENJA

Hvala Vam što ste posjetili portal i online beauty magazin Ogledalo u vlasništvu tvrtke Castra mare d.o.o.

Korištenje bilo kojeg dijela Ogledaloonline.hr portala i svih njegovih podstranica te online magazina Ogledalo podložno je niže navedenim Uvjetima korištenja. Korisnici su dužni redovito čitati Uvjete korištenja, te se smatra da su korisnici u svakom trenutku upoznati s Uvjetima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

PORTAL I ONLINE BEAUTY MAGAZIN OGLEDALOONLINE.HR

Tvrtka Castra mare d.o.o. posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja portala Ogledaloonline.hr i online beauty magazina Ogledalo (u daljnjem tekstu Ogledalo). Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Ogledala ukoliko ne krše Uvjete korištenja.

Portal i online magazin Ogledalo sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja te linkova na vanjske stranice. 
Ogledalo objavljuje sadržaje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala posjetitelji koriste na vlastitu odgovornost i Ogledalo se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Niti jedan dio Ogledala ne smije se koristiti u svrhe protivne važećim zakonima i ostalim propisima Republike Hrvatske, niti za promoviranje istih.

Pristup Ogledalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

PRIHVAĆANJE UVJETA KORIŠTENJA

Castra mare d.o.o. iz Samobora, Ljudevita Gaja 62/a (dalje Castra mare d.o.o. ili Ogledalo), vlasnik je portala Ogledaloonline.hr i online beauty magazina Ogledalo, kojim istovremeno i upravlja, a kojem korisnici pristupaju sukladno ovim Uvjetima korištenja.

Molimo da prije korištenja portala pažljivo pročitate Uvjete korištenja, jer pristupom na stranice ili korištenjem bilo kojeg dijela portala Ogledaloonline.hr i online beauty magazina Ogledalo, njegovog sadržaja ili usluge, suglasni ste s ovim Uvjetima korištenja i obvezani njima. U slučaju da niste suglasni, nemate pravo koristiti se sadržajem i uslugama magazina.

Prihvaćanjem Uvjeta korisnik se slaže da će sadržaj i usluge portala uključivati i reklame, obavijesti i poruke administratora i slične poruke nužne za obavještavanje korisnika portala. Uredništvo portala zadržava pravo promjene ili ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge portala, bez obveze prethodne najave.

PROMJENA UVJETA KORIŠTENJA

Castra mare d.o.o. zadržava pravo promjene sadržaja i uvjeta korištenja portala, bez obveze prethodne najave.

AUTORSKA PRAVA

Castra mare d.o.o. je vlasnik autorskih prava na svim sadržajima portala (tekstualni, vizualni, audio i video materijali, baze podataka, programerski kod). Svako neovlašteno reproduciranje, distribuiranje ili korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika (Castra mare d.o.o.), smatra se kršenjem autorskih prava portala te je podložno tužbi.

Ukoliko smatrate da je Ogledalo povrijedilo vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren a sporni sadržaji bit će uklonjeni ukoliko se utvrdi da je pritužba utemeljena.

LINKOVI NA VANJSKE STRANICE

Portal Ogledaloonline.hr i online beauty magazin Ogledalo sadržava linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Ogledalo objavljuje linkove u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje koji se ne nalaze na portalu i magazinu.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Ogledalo štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.
Ogledalo se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.
Ogledalo može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke Ogledalo koristi kako bi sakupio informacije o korisnicima koji ga koriste s ciljem da kontinuirano unapređuje portal i njegove sadržaje, te da se što više prilagodi korisnicima. 
Ogledalo obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput imena i prezimena, adrese stanovanja, brojeva telefona neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka bez odavanja privatnih podataka.

Castra mare d.o.o. i Ogledaloonline.hr zadržavaju pravo obavještavati registrirane korisnike putem e-mail adrese ili sms poruke o dobitnicima darivanja na portalu Ogledaloonline.hr i u online beauty magazinu Ogledalo, o događanjima i novom sadržaju na portalu Ogledaloonline.hr te o ponudama oglašivača i/ili partnera na portalu Ogledaloonline.hr. Castra mare d.o.o. i Ogledaloonline.hr također zadržavaju pravo ustupiti dio email adresa trećoj strani za potrebe newslettera treće strane, ali samo ukoliko takav newsletter ima vidljivo istaknuti poveznicu (link) za odjavu s istog. Treća se strana u takvom dogovoru obvezuje ne distribuirati i ne prodavati email adrese koje je zaprimila.
Castra mare d.o.o. se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja ovih Uvjeta korištenja ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Castra mare d.o.o. koristi tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web-lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o vašim posjetima ovoj i drugim web-lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje vas zanimaju.

REGISTRACIJA KORISNIKA

Registriranjem na Ogledalu korisnik je obavezan proći postupak registracije. Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti prouzročene njegovim korištenjem usluga Ogledala. Jedna se fizička ili pravna osoba smije registrirati najviše jedanput. Castra mare d.o.o. zadržava pravo ukinuti sve račune osoba te ne dozvoliti buduću registraciju onima koji se registriraju više od jedan puta.

Ogledalo je dužan po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima i propisima. Registrirani korisnici dužni su se ponašati u skladu sa specifičnim pravilima za pojedine dijelove portala.

Ogledalo zadržava pravo na odbijanje registracije te na ukidanje ili uskraćivanje mogućnosti korištenja korisničkog računa, ili jedne ili više usluga portala, bez prethodne najave ili objašnjenja, te ne snosi odgovornost za štetu nastalu takvim postupcima.

Ogledalo nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neovlaštenim korištenjem njegova korisničkog računa. 

OBVEZE KORISNIKA

Prihvaćanjem Uvjeta korištenja korisnik se obvezuje da neće koristiti sadržaj ili usluge Ogledala na nezakonit način, suprotno Uvjetima korištenja ili u svrhe za koje nije namijenjen od strane Ogledala.

Korištenjem komunikacijskih servisa obvezujete se da ćete slati i primati informacije/materijale koji su zakoniti i odgovarajući pojedinom servisu.

Korisnicima portala strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su u suprotnosti sa važećim hrvatskim i/ili međunarodnim zakonima, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, nepristojan, prijeteći, rasistički, seksistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način;
 • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugima;
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe;
 • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga portala;
 • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom;
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane;
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse, crve, trojane ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme;
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika;
 • koristiti komunikacijske servise za piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja;
 • sugerirati na bilo koji način da ste u službenom odnosu s Ogledalom
 • koristiti uvrjedljive riječi odnosno psovke

Ogledalo nema obavezu pratiti komunikacijske servise, ali zadržava pravo da u slučaju opravdane prijave bez obavijesti ukloni bilo koji materijal koji nije u skladu s pravilima.
Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno u dobroj namjeri, a Ogledalo ne može se držati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.

PRAVILA KOMENTIRANJA

Komentari objavljeni na portalu ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta korištenja i pravila komentiranja. Zabranjeno je vrijeđanje drugih osoba (s time povezno i vrijeđanje osoba koje komentiraju članke na portalu) te korištenje psovki i uvrjedljivih riječi općenito.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

Korisnik potvrđuje suglasnost da Castra mare d.o.o nema nadzor niti dužnost poduzeti bilo kakvu radnju, niti se može smatrati odgovornom nad sljedećim čimbenicima:

 • za to koji se korisnik koristi uslugama i sadržajima portala;
 • za učinak koji sadržaj i usluge na portalu imaju ili bi mogli imati na korisnike;
 • za način na koji korisnici interpretiraju sadržaj i usluge na portalu;
 • za radnje koje će korisnik poduzeti ili bi mogao poduzeti pod utjecajem sadržaja i usluga dostupnih na portalu.

Castra mare d.o.o nije odgovorna korisniku ni trećim osobama za bilo kakvu štetu, imovinsku ili neimovinsku ili bilo kakvu drugu, a koja je povezana s korištenjem sadržaja i usluga na portalu Ogledaloonline.hr i online magazinu Ogledalo ili proizlazi iz njega. Prihvaćanje odricanja od odgovornosti Castra mare d.o.o nužan je preduvjet korištenja sadržaja i usluga Ogledaloonline.hr portala.

 

najčitanije

zadnji komentari

Uvjeti korištenja